Santo Domingo - město kouzel

30.10.2010 10:36

Představte si město, kde se mísí dávná historie a nespoutaný temperament zároveň. I takto lze charakterizovat metropoli Dominikánské republiky, kouzelné Santo Domingo.

“santo-domingo“/

Bylo by hříchem při návštěvě Dominikánské republiky opomenout její krásné a životem pulzující hlavní město Santo Domingo. Dominikánská republika je vyhledávána zejména pro své nádherné bílé pláže a azurové moře, jež tvoří jedinečnou a světově bezkonkurenční kombinaci. Není však jen nádhernou zemí s mnoha panenskými plážemi, ale pyšní se také bohatou historií a Santo Domingo je toho nejlepším důkazem.

 

Santo Domingo bylo založeno v roce 1496 bratrem Kryštova Kolumba Bartolomějem jako první město Nového světa, a stalo se tak i dějištěm prvotního evropského osidlování. Je nejen nejstarším městem Karibiku, ale zároveň také nejživější částí celé této nádherné oblasti, kde žijí více než 3 miliony obyvatel.

Srdcem Santo Dominga je tzv. Zona Colonial, kde se odehrávaly počátky dávné historie tohoto kouzelného města. Nádherné ulice, kterými kráčeli Kryštof Kolumbus nebo Francis Drake, muzea, kostely a mnoho dalších historických památek zde čeká na vaši návštěvu.

Jednou z nejkrásnějších staveb historického centra a rovněž celého Santo Dominga je Catedral de Santa María la Menor, jejíž základní kámen položil Diego Kolumbus v roce 1514. Katedrála společně s budovou univerzity a nemocnice, postavené jako první v americkém teritoriu, byly v roce 1990 zapsány na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Jestliže patříte mezi milovníky historie, má pro vás Santo Domingo připraveno hned několik překvapení. Pokud se vydáte na Plaza de la Cultura, přijdete si skutečně na své, neboť zde naleznete řadu muzeí. Mezi ta nejzajímavější, která by neměla uniknout vaší pozornosti, patří: Muzeum dominikánského lidu, Muzeum národního umění, Muzeum národní historie a geografie anebo Přírodovědné muzeum.

 O Santo Domingu se říká, že je to město, které nikdy nechodí spát. Den můžete strávit ve společnosti historie a jedinečných památek a večer se plně oddávat tradičním tancům, jako jsou například merengue, salsa nebo bachata, a bavit se až do ranních hodin na místních diskotékách nebo v klubech.

Santo Domingo je místem, kde můžete dělat vše, o čem sníte. Od objevování historických památek přes nakupování, tancování až po příjemná setkávání s novými lidmi. A pokud hledáte vhodný tip, kde oslavit příchod roku 2011, pak je Santo Domingo tou nejlepší variantou. Bujaré oslavy, hudba, tanec, výborné jídlo a milí lidé jsou tou nejlepší kombinací. Vydejte se prozkoumat toto nádherné karibské město!

 

 

Zpět