Mariánské Lázně – vaše letní relaxace

03.08.2010 12:51

Chcete si příjemně odpočinout a přitom poznat jedno z nejkrásnějších míst České republiky? Vydejte se do lázeňského města jménem Mariánské lázně.

Nejmladší západočeské lázně se vyznačují zejména krásným prostředím, které okouzlí každého návštěvníka. Může vám být 30 nebo třeba 60 let a stejně vás Mariánské lázně vždy něčím příjemně překvapí.

Mariánské lázně se nachází v údolí, které je otevřeno na jih a z ostatních stran je chráněno lesy, což vytváří velmi příjemné prostředí. Lázně se nachází v nadmořské výšce 630 metrů a tato výjimečná poloha vytváří výborné podmínky pro relaxaci. Čistý vzduch, pečlivě upravené parky, lázeňské lesy nebo architektura města osloví každého návštěvníka.

Pokud se rozhodnete v Mariánských lázních strávit třeba víkendový nebo relaxační pobyt, pak můžete vyzkoušet uhličité nebo plynové koupele, které mají vynikající regenerační účinky a dopřejí kvalitní odpočinek vašemu unavenému organismu. V případě, že máte rádi masáže, pak si můžete dopřát klasické, reflexní nebo podvodní masáže. Velmi příjemnou a vyhledávanou procedurou jsou také slatinné, rašelinové nebo rašelinové zábaly.

Mariánské  lázně nejsou jen městem relaxace a lázeňského léčení, ale je to také ideální místo pro aktivní dovolenou. Turistické stezky, které vás přivedou na zajímavá místa a odkryjí téměř všechna tajemství tohoto krásného místa, čekají jen na vás. V průběhu celého roku jsou organizovány různé kulturní akce a zejména v letních měsících jsou to hudební, filmové nebo jazzové festivaly.

Zpět